© Hillerød Kunstforening/Børge Klamer 2017

Kunsthuset Annaborg

 

Hillerød Kunstforening udvælger og arrangerer udstillingerne på Annaborg. Du kan støtte Kunstforeningens arbejde med et medlemskab. Kunsthuset Annaborg ejes af Hillerød Kommune.

HILLERØD  KUNSTFORENING

MICHELANGELO – Mesterværker fra Det Sixtinske Kapel

 

Det er med stolthed vi præsenterer MICHELANGELO og hans mesterværker fra Det Sixtinske Kapel, der kan ses i Gallerierne, Slotsgade 5, Hillerød fra den 12. oktober 2018 og frem til den 13. januar 2019.

Det er formentlig verdens mest berømte hænder, der strækker ud efter hinanden. Og det er ét af de fabelagtige kalkmalerier, som Michelangelo malede 22 meter oppe i loftet i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet i 1473-1481.

De utroligt detaljerede malerier satte en helt ny standard for hvad der er muligt og de imponerer teknisk stadig. Da rummet blev restaureret i 1982-94 blev der taget nogle billeder, som nu er digitaliseret og ført over på kæmpeprint, som på en Europa-turné kommer til Hillerød.

1.000 m2 fylder den imponerende udstilling, som utraditionelt præsenteres af Hillerød Kunstforening i en lukket butik i Gallerierne. Her får du mulighed for at komme helt tæt på billedernes detaljer og se dem i en helt ny vinkel – »Michelangelo – A Different View« er da også udstillingens titel. Faktisk er det jo kun Michelangelo og de eksperter, der restaurerede kapellet, som har set billederne så tæt på! Som gæst bliver du forsynet med en audioguide, så du får en både visuel og auditiv oplevelse når du går rundt bland de imponerende kæmpe prints af Michelangelos mesterværker. Audioguiderne findes på flere sprog, nemlig dansk, svensk, engelsk, tysk, hollandsk og kinesisk.

Udstillingen er åben fra den 12. oktober 2018 og frem til den 13. januar 2019:

Tirsdag til søndag 12-16, torsdag 12-19.

Der er lukket 22.-26. december samt 1. januar.

Priser

Voksen 150 kr.

Pensionist 125 kr. .

Børn under 18 år 80 kr. 1 barn under 18 år gratis adgang ifølge med en voksen.

 

Her er et kik på udstillingen og et par billeder fra ferniseringen den 12. oktober